کوفته ریزة کرمانشاهی

مواد لازم برای 6 نفر :

پیاز:1 عدد (برای پیاز داغ)
روغن حیوانی:3 قاشق غذاخوری
لپه :3 قاشق غذاخوری
برنج:2 قاشق غذاخوری
زردچوبه :1 قاشق مربا خوری
نمک و فلفل سیاه:به دلخواه
زیرة سبز کوبیده :1 قاشق مربا خوری
سبزی (مرزه و ترخون):300 گرم
رب گوجه فرنگی:2 تا 3 قاشق غذاخوری
آرد بو داده:1 قاشق غذاخوری
آب :3 لیوان
گوشت چرخ کرده:300 گرم
پیاز رنده شده:1 عدد
پودر لیمو عمانی :1 قاشق غذاخوری
سیب زمینی:2 عدد
این غذا ، یک غذای اصیل و محلی در نواحی کردنشین به خصوص شهر کرمانشاه است که با روغن حیوانی طبخ و با نان سرو می شود.

طرز تهیه :

داخل قابلمه ای با یک قاشق از روغن حیوانی پیاز داغ درست کنید . لپه و برنج شسته را به آن اضافه کنید و بعد نمک ، زردچوبه ، فلفل سیاه و زیرة کوبیده را بیفزایید تا عطر آن با سرخ شدن بیشتر شود.
نصف سبزی را جداگانه با مقداری روغن سرخ کنید . توجه کنید سبزی باید کاملاً سرخ و مثل چای خشک شده باشد.
رب گوجه فرنگی را هم به سبزی اضافه کنید و کمی تفت دهید. یک قاشق آرد بو داده را با کمی روغن همراه با لپه و برنج تفت دهید (آرد نباید خام باشد). این مواد را با 3 لیوان آب و سیب زمینی هایی که از وسط نصف کرده اید بپزید تا جا بیفتد.
در ظرفی جداگانه گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ، یک قاشق چایخوری زیره ، نمک ، زردچوبه و باقیماندة سبزی خام مخلوط کنید و ورز هید.(تصویر1)
از این مخلوط کوفته های ریز درست کنید و داخل یک قاشق روغن حیوانی سرخ کنید (تصویر 2 و 3)
وقتی مواد داخل قابلمه جا افتاد، کوفته ها را به آن بیفزایید و پودر لیمو عمانی را هم بریزید ، بگذارید غذا جا بیفتد . سپس با نان سنگک ، سبزی خوردن و لیموی تازه سرو کنید.نوش جان!
منبع:نشریه هنر آشپزی شماره33

 

/ 0 نظر / 37 بازدید