کته تماته

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر :

گوجه فرنگی /500 گرم
روغن /به میزان لازم
نمک ، فلفل و زردچوبه /به دلخواه
پیاز داغ /1 قاشق غذاخوری
برنج /3 پیمانه پلوپز
سبزی /500 گرم پاک کرده (شوید 300 گرم ، سیر تازه 150 گرم و ترخون 50 گرم )

طرز تهیه :

گوجه فرنگی ها را برای لحظه ای در آب جوش بیندازید . سپس پوست و تخم آنها را جدا کرده و فیله ها را رنده کنید یا در غذاساز بریزید . پوره گوجه فرنگی به دست آمده را همراه با روغن ، کمی زردچوبه و پیاز داغ در قابلمه بریزید تا جوش بیاید . برنج را به آن بیفزایید و آب برنج را اندازه کنید (حدود 5 پیمانه آب کافی است). پس از جوش آمدن ، سبزی های خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.سپس آن را سرو کنید .

نکته :

1 ـ اگر سیر تازه در دسترس نبود می توانید از سیر خشک تفت داده شده همراه با زردچوبه و شوید استفاده کنید.
2 ـ این غذا برای کسانی که از گوشت استفاده نمی کنند بسیار مناسب است.
3 ـ این غذا مورد علاقه کودکان نیز می باشد.
4 ـ تماته در لهجه محلی به معنای گوجه فرنگی است.
5 ـ این غذا مخصوص استان فارس است.

منبع:هنر آشپزی،شماره 41
/ 0 نظر / 26 بازدید