کُبه بلغور (کوفته بلغور با گوشت)

نویسنده:سهیلا محسنی نژاد




مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:

بلغور گندم آسیاب شده: 500 گرم
گوشت چرخ کرده بدون چربی: 500 گرم
سیر له شده :3 حبه
آرد سفید : 2 قاشق غذا خوری
پیاز خرد شده: 2عدد
پودر زیره : 1 قاشق چای خوری
نمک و فلفل سیاه: به دلخواه
زرد چوبه: 1/2 قاشق چای خوری
روغن :به میزان لازم برای سرخ کردن کبه ها

مواد لازم برای داخل کبه :

پیازخرد شده: 2 عدد
روغن:3 قاشق غذا خوری
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
نمک و دارچین:به دلخواه
صنوبر یا خلال بادام : 1/4 پیمانه
فلفل سیاه:1/2 قاشق چای خوری

طرز تهیه:

بلغور گندم را 4 ساعت در آب خیس کنید و آبکشی کنید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
گوشت چرخ کرده، سیر، پیاز، پودر زیره، نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه را با آرد مخلوط کنید.
سپس بلغور گندم را بیفزایید و همه ی مواد را در مخلوط کن بریزید تا خمیری یکدست به دست آید.
سپس با دست کمی خمیر را ورز دهید و آن را 30 دقیقه در یخچال بگذارید.
برای آماده کردن مواد داخل کبه، پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید و سپس گوشت چرخ کرده را بیفزایید و بگذارید با حرارت ملایم تفت بخورد تا آنجا که آب گوشت بخار شود.
سپس دارچین، نمک و فلفل را بیفزایید و پس از کمی تفت صنوبریا خلال بادام را اضافه کنید.
سپس مواد را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملاً خنک شود.
از خمیر بلغور و گوشت به اندازه ی یک توپ کوچک بردارید و وسط آن را باز کنید از مواد آماده شده ی داخل کبه، به اندازه ی یک قاشق چای خوری در وسط خمیر بگذارید و خمیر را به شکل بیضی درآورید. کبه های آماده شده را در یک سینی آرد پاشیده شده، بچینید. این کار را ادامه دهید تا همه ی خمیر و مواد تمام شود.
سپس کبه ها را در روغن فراوان سرخ کنید تا کاملاً برشته شود.

نکته:

1-بلغور آسیاب شده کمک می کند تا خمیر یکدست شود.
2-برای نگهداری، کبه ها را می توانید بعد از چیدن در سینی داخل فریزر بگذارید و بعد از یخ زدن داخل کیسه فریزر به مدت طولانی نگهدارید.
3- به جای خیس کردن بلغور می توان آن را یکی دو جوش داده و بعد استفاده کنید.
4- برای پیدا کردن طعم اصلی این غذا از زردچوبه برای سرخ کردن گوشت استفاده نکنید و فقط به دارچین اکتفا کنید.

منبع:نشریه هنر آشپزی،شماره 35

 

/ 0 نظر / 37 بازدید