سیر قلیه

مواد لازم:
مرغ متوسط:1 عدد
لپه :2 قاشق غذاخوری
برگ سیر:3 تا 4 عدد
تخم مرغ :3 تا 4 عدد
روغن:به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین :به میزان لازم

طرز تهیه:

مرغ را پاک کرده، بشویید، نمک بزنید و به همراه زردچوبه و روغن کمی سرخ کنید تا رنگ مرغ تغییر کرده و سفید شود. لپه را بشویید و داخل قابلمه مرغ بریزید و پس از کمی تفت دادن یک تا دو لیوان آب در قابلمه بریزید تا مرغ نیم پز شود.
برگ سیر را روی تخته با چاقو به طور یکدست خرد کنید. سپس آن را در ظرفی پر از آب بریزید تا خوب خیس بخورد و دو بار آن را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.برگ سیر را در تابه ریخته با کمی نمک، زردچوبه و روغن خوب سرخ کنید.روغن باید به اندازه ای باشد که سیرها نسوزد و به تابه نچسبد.تخم مرغ ها را خوب بزنید و برگ سیر را در وسط تابه جمع کنید.تخم مرغ زده شده را روی آن بریزید.حرارت زیر تابه را کم کنید تا تخم مرغ خودش را بگیرد و با سیر آمیخته شود.
مخلوط سیر و تخم مرغ را که با قاشق به قطعات کوچکتری تقسیم کرده اید به قابلمه مرغ اضافه کنید.نمک غذا را اندازه کنید.فلفل و دارچین را نیز به غذا بیفزایید و بگذارید تا روی حرارت ملایم آرام بجوشد و به روغن بیفتد.این خورش را می توان با گوشت اردک و مرغابی نیز آماده کرد.

نکته:

برگ سیر در اوایل پاییز در گیلان به بازار می آید و تا اواسط زمستان و ماه های اول و دوم بهار به صورت دسته ای به فروش می رسد.
منبع: ماهنامه هنر آشپزی،شماره ی 40

/ 0 نظر / 4 بازدید