مواد لازم:
 

برنج / 2 پیمانه
زردچوبه، فلفل، نمک و پودر تخم گشنیز / به میزان لازم
پیاز داغ / 2 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی / 2 قاشق سوپخوری
روغن / به مقدار لازم
گوشت گوساله و گوسفندی / 300 گرم، چرخ کرده
سبزی کوفته / 300 گرم
تخم مرغ / یک عدد

طرز تهیه:
 

برنج (مخلوط ایرانی و باسماتی یا ایرانی) را شسته و خیس کنید. سپس همراه با نمک، یک قاشق چایخوری زردچوبه و مقداری آب (آن قدر که فقط روی برنج خیس باشد نه بالاتر از سطح برنج) مانند کته بپزید تا آب آن تمام شود. در یک قابلمه که گنجایش داشته باشد (بزرگتر از حد معمول)، پیاز داغ را همراه با رب گوجه فرنگی، 8 لیوان آب، زردچوبه و روغن بگذارید تا بجوشد. نمک و فلفل آن را نیز اندازه کنید (نمک آب کوفته همیشه باید کمتر از حد معمول باشد چون بعد از جوشیدن شور می شود ولی بی نمک نباشد که کوفته مزه ی آب بگیرد). گوشت را با سبزی خرد شده، برنج پخته، نمک و فلفل، پودر تخم گشنیز و یک عدد تخم مرغ مخلوط و ورز دهید (در دستگاه غذاساز نیز می توانید چند چرخ بدهید ولی اگر زیاد در دستگاه ورز دهید کوفته سفت می شود). بعد از آن که آب، پیازداغ و رب به جوش آمد، از مایع به اندازه یک نارنگی برداشته و در دست گرد کنید و در آب جوشان بیندازید. بعد از انداختن هر کوفته، بعد از آن که خودش را گرفت، کوفته را در آب بغلطانید. بعد از اتمام مایع کوفته بعد از نیم ساعت کوفته ها حاضر است و می توانید سرو کنید.

نکته:
 

1- این دستور 355 گرم کربوهیدرات، 115 گرم پروتئین، 130 گرم چربی و 2650 کیلوکالری انرژی دارد.
2- به چاشنی آب کوفته می توانید کمی پودر لیموعمانی نیز اضافه کنید.
3- از هر سبزی که در منزل داشتید مثل سبزی پلو، کوکو و غیره نیز می توانید استفاده کنید.
4- این یک غذای فوری قدیمی می باشد که در زمان کم می توانید آن را بپزید.
5- دلیل این که اسم این کوفته دست به گردن است به قول قدیمی ها دو روایت دارد. یکی آن که با گوشت گردن درست می شده است و دیگر آن که این قدر این کوفته زود حاضر می شود که تا یار دست در گردن یار بیندازد این غذا حاضر می شود این دو روایت را من شنیده ام اگر روایت دیگری برای این غذا دارید در تالار گفتگوی مجله بگویید تا ما هم بدانیم.
6- سبزی کوفته شامل تره، جعفری، کمی شوید، ترخون و مرزه می باشد.

 

 

منبع: مجله هنر آشپزی - ش 78