کیک شکلاتی با بلوبری (تمشک آبی)


 





 

مواد لازم برای 20 برش
 

پودر کاکائو/ 50 گرم (یک دوم پیمانه)
آب جوش/ 125 میلی لیتر
کره ی نرم/ 160 گرم
شکر ریز/ 280 گرم
تخم مرغ/ 3 عدد
آرد/ 250 گرم
بیکینگ پودر/ یک و یک دوم قاشق چایخوری
دوغ بی نمک/ 180 میلی لیتر
بلولری (تمشک آبی)/ 100 گرم

مواد لازم برای تهیه ی آیسینگ شکلاتی:
 

شکلات سیاه خرد کرده/ 100 گرم
کره/ 25 گرم
پودر شکر الک کرده/ 160 گرم
آب جوش/ یک و یک دوم قاشق چایخوری

روش تهیه


 

فر (تاون) را با دمای 180 درجه ی سانتیگراد گرم کنید و قالبی را به اندازه ی 20×30 سانتیمتر چرب سازید و با کاغذ روغنی بپوشانید. آن گاه پودر کاکائو را در آب جوش حل کنید و بگذارید خنک شود. اینک کره و شکر را با همزن برقی بزنید تا صاف و یکدست شود. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی بیفزائید. حالا مخلوط آرد، بیکینگ پودر و دوغ را به طور یک در میان و در دو نوبت به مایه بیفزائید و پودر کاکائوی حل کرده را نیز در آن بریزید. اکنون مایه را در قالب بریزید و به مدت تقریبی 30 دقیقه در فر بپزید. کیک را 20 دقیقه در قالب نگه دارید. بعد آن را روی پنجره ی سیمی برگردانید تا خنک شود. اینک روی کیک را با آیسینگ شکلاتی بپوشانید و بلوبری (تمشک آبی) را رویش بریزید.
روش تهیه ی آیسینگ شکلاتی: کره و شکلات را، در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت ملایم آب کنید. آن گاه ظرف را از روی حرارت بردارید، پودر شکر و آب جوش را بیفزائید و هم بزنید تا صاف و یکدست شود.
یادآوری: بلوبری، نوعی میوه است که در زبان فارسی تمشک آبی نام دارد. این میوه، هم به صورت تازه و هم به صورت خشک به فروش می رسد. چنانچه این میوه در دسترستان نبود، می توانید از کشمش خیس خورده و رطوبت گرفته، به جای آن استفاده کنید.

 

منبع: آشپزباشی شماره 51