نویسنده : زهرا زهرایی




 

مواد لازم برای 5 نفر :
 

گوشت سر دست با استخوان یک کیلوگرم
قلم گوسفند 2 عدد
چوب دارچین چند عدد
کره 100 گرم
دارچین به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
محلول زعفران به میزان لازم
نان به اندازه ی لازم

طرز تهیه:
 

گوشت را بعد از شستن و خشک کردن کمی تفت داده و همراه با قلمه ها، چوب دارچین ، و 5 پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و بگذارید تا نیم پز شود(گوشت نباید کاملا بپزد بلکه باید نیم پز شود) . گوشت را از استخوان جدا نموده و استخوان های گوشت را مجدداً همراه قلم ها بجوشانید تا آب آن را به سه چهارم پیمانه برسد. سپس گوشت نیمه پز شده را با کره دوباره چرخ کنید و با یک قاشق چایخوری دارچین ، نمک و فلفل خوب ورز دهید ، کف کفگیر مخصوص را ابتدا کمی دارچین بپاشید و یک قاشق از آب گوشت را بریزید و با گوشت ورز داده شده روی آن را بپوشانید و آن را صاف کنید. سپس کفگیر را برای 4 الی 5 دقیقه روی حرارت بگیرید، بعد روی نان ابتدا کمی از آب گوشت بریزید و کفگیر را روی آن برگردانید و مجدداً مقداری دارچین و محلول زعفران روی آن بپاشید و سرو کنید.

نکته :
 

1 ـ این دستور 140 گرم پروتئین ، 350 گرم چربی و 3710 کیلوکالری انرژی دارد.
2 ـ بریانی اصولا غذای چربی است که برای تهیه ی آن به روش سنتی ، باید از ترکیب گوشت دنده (قلوه گاه) و 20 درصد از گوشت لخم استفاده شود در صورت استفاده از گوشت سر دست حتما از مقداری کره استفاده شود در غیر این صورت گوشت به کفگیر چسبیده و کیفیت خوبی نخواهد داشت .
3 ـ می توان از جگر سفید چرخ کرده و سرخ شده نیز در کنار بریانی استفاده کرد.
4 ـ می توان از یک قاشق مرباخوری نعناع خشک در ترکیب گوشت استفاده کرد.
5 ـ در صورت نداشتن کفگیر مخصوص می توان از تابه ای کوچک استفاده کرد مانند ماهی تابه ی پن کیک یا کرپ.

 

منبع: هنر آشپزی شماره