نویسنده : فاطمه (سیما) شیرازیان




 

مواد لازم برای کباب ها:
 

میگو 100 گرم
قلوه گوسفند 2 عدد
فیله گوساله یا گوسفند 200 گرم
فیله مرغ 150 گرم
سوسیس کوکتل 100 گرم
گوجه گیلاسی به میزان لازم

مواد لازم برای مزه دار کردن:
 

پیاز خلال شده یک عدد
نمک به مقدار لازم
ادویه مخلوط به مقدار لازم
فلفل سیاه و سفید به میزان لازم
ماست 2 قاشق سوپخوری
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
لیموترش یک عدد ، ورقه شده

مواد لازم برای سس شوید:
 

کره 50 گرم
پیاز رنده شده یک دوم عدد
سیر ورقه شده یک حبه
شوید ساطوری یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه کباب مخلوط:
 

پشت میگو شکاف کم عمقی ایجاد کرده و روده نازک آن را خارج کنید سپس میگو را بشویید و در صافی قرار دهید . قلوه یا دل گوسفند را پس از تمیز کردن بشویید و در صافی قرار دهید سپس آن را روی تخته کار قرار داده و به صورت حبه ای درشت برش بزنید . فیله گوساله یا گوسفند را پاک کرده ، بشویید و در صافی قرار دهید سپس به قطعات کوچک تقسیم نمایید . فیله مرغ شسته شده را هم به ابعاد کوچک تقسیم کنید. سوسیس کوکتل را به شکل حبه های درشت برش بزنید . سیخ های چوبی را انتخاب نموده و به ترتیب مواد فوق را به سیخ بکشید . سپس سیخ های کباب را با مایه مرینت فوق آغشته کرده و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید.
گوجه فرنگی های گیلاسی را هم به سیخ های چوبی بکشید. سیخ های کباب را از مایه مرینت خارج نموده و با دست حالت تخت به آنها بدهید. سیخ های آماده را روی تابه چدنی چرب شده تفت داده و با سس شوید سرو نمایید.
طرز تهیه مایه ی مورد استفاده برای مزه دار کردن (مرینت):
ابتدا پیاز خلال شده را با نمک بمالید تا پیاز لیز شود. سپس سایر مواد را اضافه و مخلوط کرده و کنار بگذارید.

طرز تهیه سس شوید:
 

کره و روغن زیتون را در تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا گرم شوند. سپس پیاز را اضافه کرده و هم بزنید تا نرم و براق شود. سیر را هم افزوده و هم بزنید . در انتها شوید ساطوری شده ، نمک و فلفل را بیفزایید و از روی حرارت بردارید و با کباب ها سرو کنید.

نکته :
 

1 ـ این دستور 30 گرم کربوهیدرات ، 125 گرم پروتئین ، 140 گرم چربی و 1880 کیلوکالری انرژی دارد.
2 ـ در صورت تمایل می توانید کمی سس کچاپ و سس تاباسکو یا محلول زعفران را به مایه مرینت اضافه کنید.
3 ـ در صورت تمایل می توانید ما بین قطعه های کباب را با فلفل های دلمه ای الوان (چهار گوش برش شده) زینت داده و سپس سیخ ها را داخل مایه ی مرینت قرار داده و پس از 30 دقیقه خارج و آن ها را کباب کنید.
4 ـ در صورت تمایل می توانید کباب های فوق را با یک کاپ پلوی مکزیکی سرو نمایید.
5 ـ در صورت تمایل می توانید کباب فوق را با میوه های کباب شده سرو نمایید.
6 ـ می توانید آب لیموترش تازه را به میزان لازم به سس شوید اضافه کنید.
7 ـ ادویه مخلوط شامل (پودر تخم گشنیز ، زردچوبه ، پودر زیره سبز ، فلفل بهار پودر شده و اندکی جوز بویای رنده شده)

 

منبع: هنر آشپزی شماره 75