نویسنده : الهه آذری




 

مواد لازم برای 4 نفر :
 

پیاز درشت یک عدد
نمک ، فلفل ، زردچوبه ، پودر تخم گشنیز به مقدار لازم
گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفند و گوساله 500 گرم
روغن مایع کمی
نان لواش به مقدار لازم
جعفری ، تره ، ریحان ، پیازچه به مقدار لازم

طرز تهیه :
 

پیاز را رنده کنید. نمک ، فلفل ، زردچوبه و پودر تخم گشنیز را به پیاز اضافه کنید . گوشت را مخلوط کرده و کاملا با دست ورز دهید یا با غذاساز مخلوط کنید . صفحه ی لوله کباب را روی منقل یا گاز قرار داده و کمی چرب کنید. مقداری از مایه را برداشته و لوله کنید بعد روی صفحه قرار داده و کباب کنید. بعد از سرخ شدن ، همراه با نان لواش و سبزی لقمه کرده و گرم سرو کنید.

نکته :
 

1 ـ این دستور 5 گرم کربوهیدرات ، 105 گرم پروتئین ، 110 گرم چربی و 1430 کیلوکالری انرژی دارد.
2 ـ به مایه لوله کباب می توانید کمی تره یا جعفری خرد شده نیز اضافه کنید.
3 ـ لوله کباب را در تابه چرب شده نیز می توانید سرخ کنید.
4 ـ معمولا این کباب از گوشت قلوه گاه چرب و مخلوط گوساله و گوسفند تهیه می شود و با ترشی سرو می شود (البته بهتر است گوشت دارای چربی کمتری باشد تا برای سلامتی مضر نباشد).
5 ـ کباب فوق را لقمه کباب هم می نامند به شرطی که بعد از کباب کردن یا سیخ کردن آن را همراه با مخلوطی از پیاز خلال شده ، جعفری خرد شده و سماق و خیارشور خلال شده لای نان لواش بپیچید و این لقمه لذیذ را همراه گوجه فرنگی خرد شده نوش جان کنید.

 

منبع: هنر آشپزی شماره 75