نویسنده : مریم امامی راد




 

مواد میانی پیراشکی برای 30 عدد :
 

پیاز یک عدد ، نگینی شده
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
جعفری 6 قاشق سوپخوری

مواد لازم برای تهیه خمیر:
 

تخم مرغ 3 عدد
کره ی آب شده یک پیمانه
رب گوجه فرنگی 4 قاشق سوپخوری
سس گوجه فرنگی تند 2 قاشق سوپخوری
آرد چهار و یک دوم پیمانه
بیکینگ پودر 3 قاشق چایخوری
سفیده تخم مرغ یک عدد
کنجد سیاه مقداری

طرز تهیه مواد داخل پیراشکی:
 

پیاز را با 2 قاشق غذاخوری روغن مایع و کمی نمک سرخ کرده سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت برگردد. کمی فلفل سیاه تازه سابیده اضافه کرده و در انتها جعفری خردشده را افزوده و مواد از روی حرارت بردارید تا سرد شود.

طرز تهیه خمیر پیراشکی:
 

تخم مرغ ها را داخل کاسه ای شکسته و با چنگال بزنید ، کره ذوب شده ی ولرم را اضافه کنید. رب گوجه فرنگی (خوش رنگ) و سس تند را نیز افزوده و هم بزنید تا مواد یک دست شود. آرد و بیکینگ پودر الک شده را در دو نوبت به مواد اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست آید (بسته به نوع رب و آرد ، مقدار آرد متغیر است ). خمیر را برای نیم ساعت در یخچال استراحت دهید (این خمیر تا 24 ساعت در یخچال قابل نگهداری است). خمیر را به ضخامت 3 میلی متر روی سطح آرد پاشی شده با کمک وردنه باز کرده و با کاتر حلقه ای 10 الی 12 سانتی متری برش بزنید. از مایه ی میانی روی آن ها قرار داده و از وسط تا بزنید ، دو لبه پیراشکی را کمی سفیده بزنید تا بچسبد و با کمک چنگال کمی فشار داده تا فرم بگیرد. روی پیراشکی ها را سفیده تخم مرغ مالیده زده و تخم کنجد سیاه یا سیاه دانه پاشیده و در فر گرم شده با حرارت 180 درجه ی سانتی گراد به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید.

نکته :
 

1 ـ این دستور 340 گرم کربوهیدرات ، 160 گرم پروتئین ، 295 گرم چربی و 4655 کیلوکالری انرژی دارد.
2 ـ در صورت تمایل می توانید برای مزه دار کردن خمیر از رب فلفل قرمز تند و یا کچاپ تند (به میزان لازم) استفاده کنید.

 

 

منبع: هنر آشپزی شماره 75