مواد لازم برای 8 عدد کباب:
 

گوشت چرخ کرده ی گوسفند (بره)/ 500 گرم
گرام ماسالا/ یک قاشق سوپخوری
زردچوبه/ یک دوم قاشق چایخوری، سرخالی
فلفل سیاه/ یک دوم قاشق چایخوری
میخک آسیاب شده/ مقداری
هل آسیاب شده/ یک چهارم قاشق چایخوری
نمک/ به مقدار لازم
ماست/ 2 قاشق سوپخوری
پیاز رنده شده/ یک عدد کوچک
سیر پوره شده/ یک قاشق چایخوری
زنجبیل تازه (رنده شده)/ یک قاشق چایخوری
نعنای خشک/ یک قاشق چایخوری، پودر شده
کره ی جرم گرفته/ 2 قاشق سوپخوری

 

مواد لازم برای دورچین کباب:
 

سرکه/ یک قاشق سوپخوری
شکر/ یک قاشق سوپخوری
پیاز ورقه شده/ 2 عدد کوچک، حلقه ای نازک

طرز تهیه:
 

ابتدا پنجره ی سیمی را روی سینی فر قرار داده و روی پنجره را چرب کرده و کنار بگذارید.
ادویه ها و نمک را به ماست اضافه کرده و هم بزنید، گوشت چرخ کرده را در غذاساز بریزید، سپس مخلوط ماست و سایر مواد را به آن اضافه کرده و دستگاه را روشن کنید تا مواد کاملاً با هم مخلوط شوند یا کلیه ی مواد را در کاسه ای بریزید و با دست مخلوط نمایید تا مایه ای منسجم به دست آید. از مایه به اندازه گردو برداشته و در دست فرم دهید تا به شکل توپ کوچک درآید. بعد هر سه عدد از توپ های گوشتی را به یک سیخ فلزی کوچک بکشید و سیخ ها را روی پنجره سیمی فوق قرار دهید. در آخر روی کلیه ی کباب های به سیخ کشیده شده را با برس از کره ی جرم گرفته بکشید.
سینی را در طبقه ی وسط فر گرم شده با دمای 400 درجه فارنهایت یا 200 درجه ی سانتی گراد قرار دهید تا کباب ها قهوه ای رنگ شوند. میزان طبخ کباب ها بستگی به سلیقه شما دارد که تا چه حد کباب شود، آب دار باشد یا کمی برشته و در صورت تمایل می توانید روی کباب ها را با مخلوط کره ی جرم گرفته و محلول زعفران براق و خوش رنگ کنید.

طرز تهیه دورچین کباب:
 

سرکه را با شکر مخلوط کرده و با پیاز نازک حلقه ای شده مخلوط کنید تا پیاز با مواد فوق نرم شود.
نکته:
ـ این دستور 15 گرم کربوهیدرات، 110 گرم پروتئین، 105 گرم چربی و 1445 کیلو کالری انرژی دارد.

 

منبع: مجله هنر آشپزی - ش